Следвайте ни

Въпреки Брекзит! Късен юлски прием в 7 топспециалности на Острова

viber icon

Английският университет Coventry University обяви извънреден юлски прием, който ще предостави на кандидатите от ЕС последна възможност за студентски заем, покриващ таксата от 9250 паунда на година за целия период на обучение в бакалавърски програми. 

Студентите, които стартират висшето си образование в университета в Ковънтри преди 31 юли това лято, няма да бъдат засегнати от образователните промени на британското правителство, като за целта ще се нуждаят единствено от „Student Route“ виза. Това означава, че те ще могат да се възползват от студентския кредит, отпускан от Student Loans Company и покриващ пълната такса за програмата за всяка година на своето обучение. 

Решението на университета е продиктувано от желанието да запази студентите от ЕС, дори и след като условията за тях се променят напълно след Брекзит. Вследствие на излизането на Великобритания от Евросъюза спира  кредитирането за кандидати от България и други европейски страни, като таксите се увеличават двойно.

Специалният прием  на Ковънтри, обявен след изтичането на всички срокове за кандидатстване на Острова при старите условия, е за 7 от най-предпочитаните бакалавърски програми: биомедицина, бизнес мениджмънт, компютърни науки, дигитален маркетинг, международни отношения, психология и машинно инженерство.

Нашите първокурсници, които се възползват от късния прием, ще започнат следването си през юли, но първият встъпителен модул е онлайн. Той е задължителен, но младежите могат да го минат от къщи, като реално учебната година присъствено за тях ще започне като за всички останали - през септември. През това време ще могат да подготвят визата си, обясни консултантът от "Интеграл" Николай Харизанов.

Важна подробност е, че постъпилите ще могат да учат само избраната първоначално специалност и не могат да се прехвърлят след това. Визата се издава за следване точно по нея и това е мярка срещу използване на "вратички" при новите условия за следване във Великобритания. 

Със 160-годишна история и модерна академична база, Coventry University носи традициите и иновациите на британското образование. През миналата година бе на 15. място в престижната класация Guardian University Ranking, номиниран е за "Университет на годината“ и печели наградата в категория „Student experience“ на Good University Guide, а 94% от дипломиралите се студенти успяват да се реализират бързо на пазара на труда. 

 

Дават онлайн насоки за кандидатстването 

Всеки, които иска да научи подробности за извънредния прием, условията и процеса по кандидатстване, може да се включи в специална онлайн среща. Тя е втората от поредица  информационни сесии на официалния UCAS център на "Интеграл", чрез който кандидатстват голяма част от българските студенти. След първата дата - 22 април, вторият уебинар е насрочен за 27 април. Участието е безплатно. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ццц

Ццц

24.04.2021 | 10:41

Много ще има да чакат европейски студенти. След задаващото се визово пътуване и ред неясноти по пребиваването в Англия много студенти се пренасочват в други университети в Европа, Русия с напълно безплатно обучение и Азия.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?