Следвайте ни

Вандали надраскаха бившия Младежки център СНИМКИ

viber icon


Вандали надраскаха и поругаха бившия Младежки център, който се намира на „Младежкия хълм“. Сградата е изписана с грозни надписи. Един от тях гласи: „Първи се родих, последен умрях“, а под него е нарисувана свастика. Други пък са използвали стените, за да се обяснят в любов, като посочват, че макар да не били светци, са останали верни.

 


Свободата на изразяване е довела до там, че има написани нецензурни и вулгарни думи. Оказва се, че сред драскачите има и по-безобидни, които просто възхваляват любимия клуб - „Ботев е вечен 1912“.

 


Същевременно хората в социалните мрежи се възмущават от вандалската постъпка. Те пишат "Ако някои хора се опитват да правят нещо позитивно и да влагат сърце и душа в това, то има и такива, които знаят само да се подиграват с работата на първите". Други пък са категорични, че това е следствие на „правилното демократично развитие на България след 10 ноември 1989г.“.

 

 

 

Сградата е построена в началото на 80-те години на миналия век. От малко повече от година мястото, където се помещаваше бившият Младежки център, беше облагородено и приведено в приличен вид, след като години на ред стоеше под ключ. С каузата за връщането й към живот се заеха двама младежи. Към момента сградата се използва от проекта Спортно-учебен център „Младежки хълм“, който има за цел да ангажира свободното време на подрастващите. Там те се учат на екологично образование. Освен това центърът организира различни събития, състезания, лагери за деца и младежи.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

намръщенЪ

намръщенЪ

09.07.2019 | 08:20

знам че, беше на "Антим І", но отдавна. После го преместиха, вероятно църквата си го взе. Нещо ни караха да идем на трудоден(е, някакво почистване беше). Но може и аз да греша. Щяха да правят комплекс - Пионерска железница(голям смях падна, когато се качих на нея, нагоре локомотивът буташе, надолу теглеше) и културен пионерски дом ли, пионерски дом ли... Беше около 1979-1980, вероятно свързано с Асамблеята

Отговори
0 0
4000

4000

09.07.2019 | 08:14

То с реване не става! Доказано е! Сложете камери и солени глоби за нарушителите и повярвайте ми всичко ще си влезе в границите и нормите!

Отговори
3 0
знам, че

знам, че

09.07.2019 | 08:09

Двореца на пионерите беше на Антим Първи, а какво е тази съборетина може само да се гадае, но не си струват усилията.

Отговори
1 0
Бутай

Бутай

09.07.2019 | 07:54

Бутнете го това нещо и направете една тоалетна или катерушки за деца или фитнес площадка на открито или квото и да е.

Отговори
1 0
намръщенЪ

намръщенЪ

09.07.2019 | 07:43

Това не е бивш Младежки дом. Младежкият дом и сега си е срещу Пеещите фонтани, само че е Общински съвет! Като гледам, май иде реч за т.нар. Дворец на пионерите, той беше на Джендем тепе, недалеч от пионерската железница

Отговори
0 0
Ванька в танка

Ванька в танка

09.07.2019 | 07:24

Гърция има ново правителство.

Отговори
1 0
ах ах ах

ах ах ах

09.07.2019 | 07:16

ДА ВИ ПРЪДНА НА СОЦ. МРЕЖИТЕ ИЗДРИСКАНИ. ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА ДА ЛУДЕЯТ ИНЧЕ НЕМА ДА ОСТАНАТ ОРИЦА В ТАЗ ДЪРЖАВИЦА. МАРИЦА ИМА ПО-ВАЖНИ ТЕМИ ЗА ОБСЪЖДАНЕ,НАЛИ ? МЕРСИ.

Отговори
2 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?