Следвайте ни

Вандали надраскаха бившия Младежки център СНИМКИ


Вандали надраскаха и поругаха бившия Младежки център, който се намира на „Младежкия хълм“. Сградата е изписана с грозни надписи. Един от тях гласи: „Първи се родих, последен умрях“, а под него е нарисувана свастика. Други пък са използвали стените, за да се обяснят в любов, като посочват, че макар да не били светци, са останали верни.

 


Свободата на изразяване е довела до там, че има написани нецензурни и вулгарни думи. Оказва се, че сред драскачите има и по-безобидни, които просто възхваляват любимия клуб - „Ботев е вечен 1912“.

 


Същевременно хората в социалните мрежи се възмущават от вандалската постъпка. Те пишат "Ако някои хора се опитват да правят нещо позитивно и да влагат сърце и душа в това, то има и такива, които знаят само да се подиграват с работата на първите". Други пък са категорични, че това е следствие на „правилното демократично развитие на България след 10 ноември 1989г.“.

 

 

 

Сградата е построена в началото на 80-те години на миналия век. От малко повече от година мястото, където се помещаваше бившият Младежки център, беше облагородено и приведено в приличен вид, след като години на ред стоеше под ключ. С каузата за връщането й към живот се заеха двама младежи. Към момента сградата се използва от проекта Спортно-учебен център „Младежки хълм“, който има за цел да ангажира свободното време на подрастващите. Там те се учат на екологично образование. Освен това центърът организира различни събития, състезания, лагери за деца и младежи.

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?