Следвайте ни

Важно за учениците! Удължават ли учебната година и ще има ли промяна в матурите

viber icon

Образователният министър многократно сподели, че няма да има промяна, реално погледнато, учениците не са преставали да учат, но при различни условия. На този етап не се обсъжда и отпадането на части от учебното съдържание за изпитите. Според мен на този етап няма основание да се удължи учебната година. Това обясни пред БНТ тази сутрин началникът на Регионалния инспекторат по образование в София Ваня Кастрева.

Тя заяви още, че подкрепя автономните мерки, тъй като не може да се съпоставя ситуацията в училищата в различните области.

Надявам се децата да бъдат отговорни и да знаят, че не могат да придобият знание, ако не положат усилия за това. Дано това да бъде техният урок, каза Кастрева.

От края на февруари и най-вече в началото на март се наблюдава драстично повишение при случаите на карантинирани ученици.

Когато децата 1-4 клас се върнаха на училище, под 400 бяха положителните или контактни случаи. В края на февруари те бяха 1400, тоест с 1000 повече, но от 1 март рязко се покачват, средно с по около 100 на ден, обясни Кастрева. Над 3000 през вчерашния ден са карантинирани, но повечето от тях са просто контактни. Само 9 на 10 000 деца са положителни, допълни тя.

Имаме 35% ваксинирани учители, заяви Кастрева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Nina

Nina

17.03.2021 | 16:43

А как така ще се удължава учебната година , учителите няма как да работят лятото- топло е, ще взема да ги хване чревна инфекция!Какво като има нужда важно е да са здрави а пък в топлото не може да се работи!

Отговори
1 0
Родител

Родител

15.03.2021 | 16:16

И, тук ще пиша и питам - защо малките ученици продължават да ходят присъствено на училище!?И те боледуват и са преносители като всички останали! Защо работят школите по изкуства и спортните клубове?Там големи и малки, без маски са заедно....

Отговори
2 2
мерки

мерки

12.03.2021 | 10:34

И какви мерки взима НОЩ за да ограничи пандемията? Разпуска.... По препоръка на главния епидемиолог- Борисов.

Отговори
6 3
Защо мъчите децата

Защо мъчите децата

12.03.2021 | 10:15

Те ли са главните виновници за фашистките мерки? Никъде в медицината не са посочвани локдауни за борба с вируси. Стига с този цирк.

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?