2374

Важно за родители и ученици! Всички учебници до 12. клас стават безплатни

Всички ученици ще ползват безплатни учебници. Това решиха депутатите днес. 

 
Единодушно със 190 "за" народните представители приеха на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование. С него се въвеждат безплатни учебници за учениците от 1 до 12 клас, предаде БГНЕС.

 
Законопроектът влиза в сила от учебната 2024-2025г. Гласуването мина без дебат, а след него от парламентарната трибуна лидерът на левицата Корнелия Нинова благодари на депутатите, че са приели законопроекта единодушно.

Необходимите средства за безплатни учебници от 8 до 12 клас към момента, с отчетен инфлационен индекс, възлизат на около 80 млн.лв. за първата учебна година от прилагане на законопроекта, съответно по 8 млн.лв за втората и третата година от ползването на учебниците, посочват в мотивите си вносителите. 

До момента държавата осигуряваше учебниците само за учениците от 1. до 7. клас, както и познавателните книжки за децата в подготвителните групи на детските градини.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
така ли ?

така ли ?

27.01.2023 | 14:39

СЕГА ДА НАПРАВЯТ И МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ БЕЗПЛАТНО.....ОТ ПОСТАВЯНЕ НА СТАВИ -- ЯМР - СКЕНЕРИ И Т.Н.ПРЕЗ ВСЯКАКВИ ОПЕРАЦИИ И ЛЕЧЕНИЕ . НЕ ПО ПЪТЕКИ...ПЪТЕКИТЕ СА ЗА ГОРАТА....В БОЛНИЦИТЕ ЛЕЧЕНИЕ ДО ПЪЛНО ОЗДРАВЯВАНЕ ТАКА КАКТО МОЛЕХМЕ ДОКТОРИТЕ ДА НИ ИЗПИШАТ А ТЕ КАЗВАХА АЗ РЕШАВАМ КАТО ТЕ ВИДЯ ДОБРЕ САМ ЩЕ ТЕ ИЗГОНЯ.... А СЕГА ТЪПЧАТ ГЛУПОСТИ ПО СИСТЕМИТЕ И ТЕ ИЗХВЪРЛЯТ КАТО ПОБЪРКАН НЕЗНАЕШ КАДЕ СИ И ПОСЛЕ СЕ ЧУДЯТ ДОМАШНИТЕ КАКВО ДА ТЕПРАВЯТ.... И ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРОФИЛАКТИКА КАТО ПО СОЦ.ВРЕМЕТО ХВАЩАХА СЕ БОЛЕСТИ ТОЧНО ПРИ ТЕЗИ ПРЕГЛЕДИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.... А СЕГА КАТО СИ В ПОСЛЕДЕН СТАДИИ НА РАКА..И ДИРЕКТНО В ТРАПА..... СЪЩОТО ЗА СТОМАТОЛОГИЧНОТО ОБСЛУЖВАНЕ ....ОЗЪБИ СЕ БЪЛГАРИНА ОЗЪБИ.... НЯМА ПАРИ ЕДНО ВАДЕНЕ НА ЗЪБ Е 120ЛВ.... И НАЙ ВАЖНОТО ВСИЧКИ ПРАКТИКИ ЧАСТНИ ДА СА СЪС ДОГОВОРИ НА ЗДРАВНА КАСА ЗАКОН!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
10 2
така ли ?

така ли ?

27.01.2023 | 14:33

НАЙ НАКРАЯ....

Отговори
10 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?