В Седмица на предприемачеството: Ученици дискутират храната на бъдещето
- 16:55, 15.11.2024
- 519
- 0
Световната седмица на предприемачеството предизвиква учители и деца от различни възрасти да се фокусират върху темата за храната.
От 18 до 24 ноември инициативата ще вдъхновява със събития, организирани от Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria).
В продължение на 17 години Седмицата на предприемачеството свързва и насърчава хора от цял свят да развиват своя потенциал и да допринасят за възраждането на предприемаческия дух и иновациите в своите общности.
Тази година акцентът е темата „Храна“, с внимание върху бъдещето на храната, иновациите и устойчивостта.
Най-малките участници - от предучилищна възраст и начален етап, ще могат да се включат в конкурса „Храната на бъдещето“.
За гимназистите има конкурс „Бъдещето на храната: Иновации и устойчивост“. Учениците ще изследват идеи за устойчиво и иновативно бъдеще в хранителния сектор.
Предвиден е и уебинар „Умения на бъдещето: Умението да комуникираме ефективно“, който ще подчертае важността на комуникацията като ключово умение в съвременния свят.
Училищата могат да се присъединят с открит урок или иновационен лагер, който да вдъхнови учениците и да ги запознае с нови идеи и подходи. Крайният срок за регистрация изтича в понеделник.