4232

В Седмица на предприемачеството: Ученици дискутират храната на бъдещето

Световната седмица  на предприемачеството  предизвиква учители и деца от различни възрасти да се фокусират върху темата за храната. 

От 18 до 24 ноември инициативата ще вдъхновява със събития, организирани от Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria).

В продължение на 17 години Седмицата на предприемачеството свързва и насърчава хора от цял свят да развиват своя потенциал и да допринасят за възраждането на предприемаческия дух и иновациите в своите общности.

Тази година акцентът е темата „Храна“, с внимание върху бъдещето на храната, иновациите и устойчивостта.

Най-малките участници - от предучилищна възраст и начален етап, ще могат да се включат в конкурса  „Храната на бъдещето“.

За гимназистите има конкурс „Бъдещето на храната: Иновации и устойчивост“.  Учениците ще изследват идеи за устойчиво и иновативно бъдеще в хранителния сектор.

Предвиден е и уебинар „Умения на бъдещето: Умението да комуникираме ефективно“, който ще подчертае важността на комуникацията като ключово умение в съвременния свят.

Училищата могат да се присъединят с открит урок или иновационен лагер, който да вдъхнови учениците и да ги запознае с нови идеи и подходи. Крайният срок за регистрация изтича в понеделник.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?