Следвайте ни

В Медицинския университет изпитват чужденците онлайн, тукашните - на място

Със седмица се удължават летните стажове на студентите от трети и четвърти курс

viber icon

Навременната и добра организация за провеждане на дистанционно обучение в условията на извънредното положение създава условия летният семестър в Медицинския университет да завърши до края на май, обявиха от висшето училище.

Одобрено е предложението на Студентски съвет за  удължаване с една седмица на летните стажове след ІІІ и ІV курс на студентите от специалност „Медицина“.

Използването на съвременни технологии прави напълно възможно отработването на пропуснати упражнения преди края на семестъра в дистанционен формат.

Ще бъдат осигурени условия за провеждане на изпитите в дистанционна и/или присъствена форма, ако епидемичната обстановка позволява това. Решението за формата зависи от възможностите на катедрите и спецификата на дисциплините при спазване на противоепидемичните мерки.

Предвид отмяната на извънредното положение, но запазването на ограничителни мерки най-вероятно ще има смесен вариант за провеждане на изпитите. За студенти, които са извън страната, ще бъдат дистанционни. За студентите  у нас ще са дистанционни по дисциплините, за които е възможен изпит в електронен формат, и присъствени по останалите дисциплини.

Подробна информация ще бъде оповестена от всяка катедра след 15 май чрез електронната платформа и в сайта на МУ-Пловдив.

Дистанционното провеждане на изпити през лятната изпитна сесия ще се осъществява чрез платформата Office 365 и приложенията MS Teams, MS Forms, Cisco Webex Meetings, както и Moodle за МК и платформата за електронно дистанционно обучение на ФОЗ. Необходимите технически изисквания за участие в изпита са: устройство с камера, микрофон и мрежова свързаност с параметри, не по-ниски от 5 Mbps скорост на даунлоуд и 5 Mbps ъплоуд,  достъп до MS Teams. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?