71

Успешните деца на Пловдив: Радостин от Математическата с грамота от президента

Единадесетокласникът Радостин Чолаков от Математическата гимназия в Пловдив получи поредно признание, този път от президента Румен Радев. Ученикът бе отличен с грамота „Дебютен пробив в областта на компютърните технологии“ на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. 

Въпреки че още не е завършил гимназия, Радостин Чолаков вече е разработил два авторски научно-приложни проекта в областта на машинното обучение, които вече намират практическо приложение. Той извоюва първо място в конкурса “Млади таланти” на МОН с проекта си “The GatedTabTransformer: An attention-based deep learning architecture for tabular modeling.” и се класира за участие в EUCYS 2022. През септември 2022 в Лайден, Нидерландия, Радостин става най-младият българин с награда в двата най-престижни научни конкурса – EUCYS и ISEF (EU Contest for Young Scientists и International Science and Engineering Fair).

Радостин Чолаков е един от избраните млади лидери от “FORBES България” в селекцията “30 под 30”, категория “Наука, технологии и здравеопазване”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Браво!

Браво!

06.10.2022 | 00:45

Браво на децата умни!

Отговори
2 0
dimitar

dimitar

05.10.2022 | 21:33

Индустриалното земеделско финансиране е лично за всеки Аз съм маркетинг мениджър в международна финансова институция, специализирана в международни заеми. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 1 000 000 евро при 2,5% годишно за вашите нужди, свържете се с нас на имейл: [email protected]

Отговори
0 0
А умни и талантливи деца имаме,браво!

А умни и талантливи деца имаме,браво!

05.10.2022 | 18:56

Сред политиците умните къде са?

Отговори
4 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?