Следвайте ни

УХТ получи академичен Оскар

viber icon

Университетът по хранителни технологии грабна първо място в категория „Хранителни технологии“ на церемонията по отличаването на най-добрите университети на България, известен още като Академичните Оскари.

Наградата бе връчена на ректора проф. д-р Пламен Моллов от Милена Караилиева от мениджърския екип на „Кауфланд“-България. 

На церемонията, организирана от в. 24 часа в Галерията на ул. „Оборище“ 5 в София, присъстваха ректори на висши училища, представители на науката, бизнеса и изкуството, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на земеделието Десислава Танева, кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият председател на Парламента и служебен премиер Огнян Герджиков.

„Много се радвам да дам тази награда на УХТ, защото имам възможността чрез ректора да благодаря на всички преподаватели за отдадеността в името на качественото образование. Ние вярваме, че доброто образование е основата на добрия бизнес“, заяви Караилиева. 

„За мен е висока чест да приема тази награда, като нов ректор на Университета по хранителни технологии тя ме мотивира заедно с моя екип да бъдем още по-усърдни в нашите усилия и да утвърждаваме УХТ като водещ национален образователен център.“, заяви проф. Моллов. Той благодари на организаторите – екипа на в. 24 часа, утвърден лидер на медийния пазар, но и истински духовен лидер, който със създаването на рейтинговата система на висшите училища в България дава възможност да се дефинират техните реални постижения. Затова за нас е не само висока чест да бъдем тук сред вас, да бъдем свидетели на защитата на една висока обществена морална кауза, но е и истинска привилегия, каза ректорът. 

Наградите за университетите са базирани на ежегодна класация, провеждана от Министерството на образованието и науката и консорциум, включващ Институт „Отворено общество“ и „Сирма груп“. 

 

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Технолога Мунчо

14.02.2020 | 08:01

Университет по хранителни технологии получил "академичен Оскар" в категория „Хранителни технологии“!!! Някой да е чувал и виждал по-голяма тъпотия?!

Отговори
2 1

Мууууу

19.02.2020 | 10:39

Хубаво си се кръстил,Мунчо..отговаря напълно!Ти освен да мъчиш,друго можеш ли?Имаш ли идея изобщо какво се учи там и какви специалисти излизат и какви нововъведения има?Или така по инерция си мучиш в тон с кравите?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?