Следвайте ни

УХТ готви партньорство с турски вузове

viber icon

Университетът по хранителни технологии активно ще си сътрудничи със сродни висши училища в Турция. Около тази позиция се обединиха ректорът проф. Пламен Моллов и генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани по време на визитата на дипломата в пловдивското висше училище.

За първото си официално посещение за 2020 г. Ергани беше избрал да поздрави ректора за новата длъжност и заедно да обсъдят възможностите за сътрудничество. „И вие сте моят първи гост, а това много ме радва, защото мандатната ми програма предвижда засилване на чуждоезиковото обучение, а също и приема на студенти от чужбина и особено от Турция“, заяви проф. Моллов. Той изтъкна, че за УХТ връзките с южната ни съседка са много важни. „Планираме да направим общи програми за обучение и мобилност с висши училища от Турция, разчитаме на съдействието на консула в това отношение“, добави новият ректор.

Гостът подкрепи ректора и заяви, че разговор със съветника по образованието от Посолството на Република Турция в България по тези въпроси би бил много полезен, за да се набележат конкретни цели.

По време на срещата бе обсъдено модернизирането и актуализирането на учебните планове на бакалавърски и магистърски програми, ориентирани към пазара на труда и изискванията на бизнеса.

Ректорът и турският консул обсъдиха още сътрудничеството по програма Еразъм+ и мобилността не само на студенти, но и на преподаватели. Още през тази година лектори от турски университети ще гостуват в УХТ.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ангел

ангел

14.01.2020 | 13:25

Смени си програмата п..так, че ще ти дойда на гости в Омуртаг!

Отговори
0 0
дир

дир

11.01.2020 | 20:26

най-щастлив е "ангел" от Батак

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?