Следвайте ни

Ударно запълват местата в ПУ след първо класиране, 8 специалности вече са заети

Записани са 2509 първокурсници

viber icon

64% от местата в Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ за академичната 2021/2022 година са запълнени още на 1-во класиране. Точният брой на приетите и вече записали се във висшето училище първокурсници е 2509, съобщи зам.-ректорът на ПУ проф. д-р Антон Илиев.

Обявиха второ класиране от днес за запълването на останалите. Кандидат-студентите могат да проверят дали са приети в университета, като посетят специалния раздел в сайта на ПУ.

От 14 до 16 юли 2021 г. включително от 8.30 до 12.30 часа и между 13.00 и 16.30 ч е срокът за записването на приетите на второ класиране студенти и подаването на декларации за участие в следващо класиране, уточниха от висшето училище.

За 8 специалности кандидатстудентската кампания приключи още на първо класиране. Обявените места в редовна форма на обучение по държавна поръчка вече са заети. Специалностите са „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, „Автомобилна техника“, „Автомобилни електронни системи“, „Електроснабдяване и електрообзавеждане“, „Машиностроителна техника и технологии“, „Български език и гражданско образование“, „Български език и френски език“, „Френска филология“. В още една специалност – „Педагогика на обучението по физическо възпитание“, е запълнена квотата за мъже.

 

 

Най-високи минимални балове при 2-рия етап на приема в ПУ са отчетени в 7 специалности, едни от които са „Право“, „Психология“, „Английска филология“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Маркетинг“ и „Бизнес мениджмънт“.

Специалността „Психология“ тази година е с най-голяма конкуренция – за 1 място в нея се състезават 15 души, отбелязват от висшето училище.

За специалността „Актьорство за драматичен театър“ приемането на документи продължава, а изпитите по дългогодишна традиция на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще се проведат през м. септември (15, 16 и 17 септември)  в три кръга, в три последователни дни.

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ обявява допълнителен прием. 

На 20 юли 2021 г., вторник, ще бъде обявено трето класиране. Записването на приетите на този етап от кандидатстудентската кампания първокурсници ще тече от 21 до 29 юли включително, съобщиха от ПУ „Паисий Хилендарски“.

Информацията е достъпна на сайта на висшето училище.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?