Следвайте ни

Учителката Мария Тенева от ОУ „Кочо Честеменски“: Работих цял месец без заплата, понесох обиди

viber icon

24-годишната учителка Мария Тенева, която стана ябълка на раздора в ОУ "Кочо Честеменски", твърди, че е имало нарушения на правата й от страна на училищното ръководство. Тя започнала работа на 24 август, а договорът й е бил пуснат от 15 септември миналата година. Така според нея тя е работила, без да получава възнаграждение за труда си близо месец.

Конфликтът се е обострил, след като Тенева е отишла да подкрепи други свои ученици - тези от 7. клас, на матурата им. От ръководството не са я допуснали с аргумента, че не е имала право да е на територията на училището, тъй като е специалист в дадената област. "Може би не съм била наясно с всички детайли на изискванията, но заради тази неприятна случка реших да не присъствам на тържеството за края на учебната година", коментира пред "Марица" младата преподавателка.

Тя се чувства обидена и заради друг случай, когато решила да използва класната стая на открито, с която училището разполага. Понеже не оформила писмено заявление за провеждане на часа си на двора, била смъмрена от зам.-директорката на училището.

Тенева създава клуб "Лесна и интересна математика" в ОУ "Кочо Честеменски", а разработен от нея сайт за взаимопомощ по този предмет при онлайн обучението й носи международно признание.

„За затвърждаване на учебния материал създадохме мисловни карти, провеждахме мозъчна атака, сами измисляхме задачи от движение, част от число, проста лихва, работихме в екип, опитвахме се да търсим връзка с учебното съдържание от други предмети, използвахме съвременните информационни технологии“, разказва Тенева. 

Тя печели със своя проект Международния конкурс „Методика и информационни технологии в образованието" MITE - 2021.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Мари

Мари

04.07.2021 | 13:55

Съчувствам на Мария, защото съм минала по този път. В България можещи те и знаещите трябва да бъдат наказани. За съжаление!

Отговори
10 8
Иван

Иван

02.07.2021 | 19:30

Това момиче на нищо не е научила седмокласниците! Питайте децата!

Отговори
17 14
Колежката

Колежката

02.07.2021 | 14:27

Браво на това младо момиче! Години наред учители остават унижавани и мачкани от Директори - феодали, не смеят да гъкнат, търпят, ама затова още повече ги мачкат. Слава Богу, имам РЪКОВОДСТВО от интелигентни, свободомислещи, модерни, успешни, добри хора, имам комфорта и уюта на преподавател, уважаван и ценен. Съжалявам за колегите без самочувствие, обидени и омерзени от самозабравили се директорчета.

Отговори
46 15
Друг колега

Друг колега

02.07.2021 | 22:43

А Вие предполагам сте майката на госпожа Тенева Добре я съветват!

Отговори
13 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?