Следвайте ни

Преподаватели с трогателни послания за „един неразделен клас” ВИДЕО

Нали съм тук, не съм избягал, пее Хор на учителите като утринен поздрав във виртуалната класна стая

viber icon

Учители и директори отправят трогателни обръщения към колеги, родители и ученици, за да повдигнат духа им в трудните времена на заплаха от коронавирус и принудилна изолация. След като за 48 часа гилдията реорганизира учебния процес, за да се случва дистанционно, третият учебен ден във виртуалните класни стаи започна особено емоционално.

Ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” получиха за добро утро видео с изпълнение на Хор на учителите от учебното заведение. Записът е от откриването на учебната година през септември 2017 г. На него целият преподавателски екип приветства родители и деца, като пее китка  от български шлагери. Тя започва с „Не съм избягал” на Камен Воденичаров и преминава през „Богатство” на „Тангра”, „Един неразделен клас” на „Тоника СВ” и култовото парче от филма „Вчера” – „Клетва”. За да завърши с „Моя страна, моя България” на Емил Димитров.

Всеки ден дистанционните занимания в СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще започват с песен.

Осмокласници от Френската гимназия пък получиха тази сутрин колаж от своята класна, в който тя е събрала снимки на всички тях от видеовръзките през предишните учебни дни в режим на дистанционно обучение.

Директорката на СУ „Черноризец Храбър” разпространи емоционално видео. В него Елена Кисьова призовава всички да са по-човечни и по-взискателни към себе си. Тя приканва родителите да поздравят своя онлайн ученик, а и да се възползват от настоящата ситуация – той може да им разкаже за гордите мъже от Йовковите разкази и за химичните реакции. 

„Колеги, вие сте новите апостоли, направихте  революция  в българското образование. Променихте себе си – това е вашият атестат!”, казва още Елена Кисьова във видеото. И добавя: „Камбанният звън вечерта е поклон към лекарите. Нека сутринта започва с поклон към българския учител, който във време на криза не се отказва и дава всичко от себе си!”

На учениците школската шефка заръчва да са по-отговорни към себе си, да спазват правилата и да четат книги – защото те ще ги направят по-добри и ще ги пренесат в по-хубав свят.

Скоро ще сме заедно и ще се прегърнем, завършват повечето от посланията на учители и директори към цялата общност от колеги, родители и ученици.

Как един пловдивски студент, блокиран от карантината в Италия, помага на деца по телефона - очаквайте в Марица.бг

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?