Учители с коронавирус в още две пловдивски гимназии

Още двама учители от пловдивски гимназии са с коронавирус – единият е преподавател в Професионалната гимназия по електротехника и електроника, а другият в ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Арх. Камен Петков“, научи „Марица“. 

Директорите и на двете учебни заведения са категорични, че преподавателите са следвали всички противоепидемични мерки, носили са лични предпазни средства и не са били в незащитен контакт с колеги и ученици. По тази причина в нито едно от двете училища не е наложена карантина на класове, в които преподават болните от COVID-19.

С новите случаи се увеличава броят на учебните заведения в Пловдивска област, до които заразата вече е стигнала. Остава обаче нисък процентът на заразените на фона на общия брой ученици и педагози.

 Както „Марица“ писа, болни деца или преподаватели и карантинирани паралелки и групи има още в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „Константин-Кирил Философ“, ЕГ „Иван Вазов“, ДГ „Марица“, хисарското СУ „Христо Смирненски“, Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.

По данни на МОН към момента в цялата страна картината е 4 на 1000 карантинирани паралелки. Сред учениците болните от коронавирус са 0,01%, а сред учителите – 0,09%. Първото и единствено засега огнище в учебно заведение е в Габровско школо с 16 болни учители.

Продължава да се действа по предприетата стратегия да се карантинират само отделни класове, в които е имало незащитен контакт, без да се затварят цели учебни заведения и да се преминава масово към обучение от разстояние в електронна среда.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?