49
Следвайте ни

Училищата могат да купуват тестове за учениците над 5. клас, докато дойдат безплатните

viber icon

Ако училищата осигурят със собствени средства тестове за учениците от V клас нагоре, те ще могат да ги върнат в клас още преди Министерството на образованието и науката (МОН) да е предоставило безплатни.

Това ще бъде разрешено с нова заповед на министрите на здравеопазването и на образованието и науката, която ще актуализира действащите в момента Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата, съобщиха от МОН. Промените вече са подготвени и са изпратени за съгласуване в Министерството на здравеопазването.

Частните училища, които са регистрирани в българската образователна система, получиха безплатни тестове за децата от I до IV клас и върнаха учениците от начален етап в клас едновременно с всички останали. 

Междувременно в МОН са постъпили няколко устни и писмени запитвания от частни училища, които имат възможност сами да закупят тестове за по-големите ученици, за да възстановят изцяло присъственото обучение, без да чакат доставка от държавата. На всички тях е отговорено, че това може да стане след промяна в Насоките, утвърдени със споменатата заповед на двамата министри. Очаква се самата промяна да стане факт в близките дни.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Даскал Ботьо

Даскал Ботьо

17.11.2021 | 10:56

Всички Деца трябва да се върнат в училище максимално бързо, онлайна е пагубен !

Отговори
1 1
bam

bam

16.11.2021 | 16:12

Пълна дискриминация! Веднага всички в училище!!!!

Отговори
2 1
До Соросоидите-фашисти

До Соросоидите-фашисти

16.11.2021 | 15:56

Оставете децата на мира. Ако не - Пукнете .

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?