49
Следвайте ни

Учениците в Куклен присъствено от утре, ротация в още две общини от петък

viber icon

От утре  всички ученици от община Куклен се връщат присъствено в класните стаи без тестване, след като заболеваемостта падна под 250 на 100 000. Това е третата община в Пловдивска област след Калояново и Кричим, където се възстановява напълно нормалният учебен процес.

От днес графици за ротация пишат директорите на училищата в Садово и Раковски. Там данните сочат, че заболеваемостта е паднала под 500 на 100 000, съобщи началникът на Регионалното управление Антоанета Кръстанова. Утре предстои съгласуване с МОН на предложенията на директорите как паралелките да се редуват присъствено и в клас, като се сменят през седмица. Новата организация ще влезе в сила от петък – 3 декември. Учениците от начален етап ще продължат да бъдат изследвани два пъти седмично.

Режимът на ротация се удължава в останалите общини, които по-рано преминаха към нея.

Към момента от 18-те общини в Пловдивска област изцяло онлайн остава обучението само в Брезово, Лъки, Сопот и Стамболийски.

Снимка: Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

СТОЯНОВ

СТОЯНОВ

01.12.2021 | 16:06

ВЪРНЕТЕ ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ В КЛАС БЕЗУСЛОВНО.СПРЯХА ДЕЦАТА ДА НЕ РАЗБОЛЯВАТ УЧИТЕЛИТЕ А ТЕ ЦЯЛ ДЕН ПО ЗАВЕДЕНИЯ КАКВА Е ТАЗИ СТРАТЕГИЯ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ Е НЕПОНЯТНО, АКО ГИ Е СТРАХ ДА НАПУСНАТ ИЛИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ, БЪЛГАРИНА Е ДАВАЛ МИЛО И ДРАГО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ ДА СИ ОБРАЗОВА ДЕЦАТА А СЕГА ГИ ОБРИЧАМЕ НА НЕВЕЖЕСТВО

Отговори
1 1
беззаконие

беззаконие

01.12.2021 | 13:46

в град Пловдив, РЗИ Пловдив и РУО Пловдив незаконно върнаха в клас големите ученици - без тестове, без зелен сертификат, с което нарушиха последните заповеди на министрите на здравеопазването и МОН и насоките за необходимо тестване при заболеваемост над 250 на 100 000. В Пловдив регистрираната от РЗИ заболеваемост е малко под 500, а реалната е няколко пъти над обявената, защото масово заболели не се тестват, за да няма карантина и ограничения. Болниците в Пловдив са пълни. Това безумие трябва да спре!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?