46
Следвайте ни

Учениците от Карлово и Куклен се връщат в клас с ротация

viber icon

Учениците от прогимназия и гимназия в Карлово и Куклен ще се върнат от 25 ноември в класните стаи, като паралелките ще се редуват присъствено и онлайн през една седмица. Малките от 1. до 4. клас няма да са в графика за ротация - те ще могат да учат присъствено при двукратно тестване за ковид всяка седмица със съгласие на родителите или да продължат да учат от разстояние в електронна среда.

Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Кръстанова.

Училищата от двете общини  преминават от пълен локдаун към ротация на класовете, след като заболеваемостта там падна и излязоха от зоната с над 750 на 100 000. Карлово и Куклен вече са в предната зона - между 500  и 750 на 100 000, което е причината да промяната на организацията на учебния процес. 

На директорите е даден един ден, за да направят графиците. След съгласуването с МОН учебните занятия ще се възстановят от четвъртък.

Кричим пък се приближава до линията 250 на 100 000. Ако 14-дневната заболеваемост падне под нея, всички ученици там ще се върнат присъствено в клас, без да е нужно да бъдат изследвани два пъти седмично с антигенни щадящи тестове.

Днес бе проведено поредното тестване в Пловдивска област на учениците, които се върнаха в учебните сгради. По изключение то е във вторник там, където през уикенда имаше избирателните секции на президентския балотаж и вчерашният ден бе учебен, но онлайн.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?