Следвайте ни

Учениците от 5 до 12 клас минават онлайн в тези области

viber icon

Учениците от 5 до 12 клас преминават на електронно обучение от 15 март за две седмици в още няколко области.

В Кюстендил те ще се обучават онлайн до 4 април включително. По решение на родителите децата, записани на задължително предучилищно образование в детска градина или училище, могат да отсъстват по желание на родителите след писмено уведомяване и съгласие на директора на учебното заведение, припомня БГНЕС.

Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, екскурзии, спортни празници и други организирани мероприятия за всички възрастови групи, с изключение на състезанието "Европейско кенгуру", пролетно математическо състезание - при строг пропускателен режим и спазване на противоепидемичните мерки.

Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия - кина, музеи, галерии, театри, концерти, занятия по творческо и музикално изкуство.

Всички заведения за хранене и развлечения ще продължат да работят, но трябва да осигуряват физическа дистанция от метър и половина между облегалките на столовете, като не се допускат повече от 6 човека на една маса. Преустановява се посещението на малолетни и непълнолетни лица без придружител в ресторанти и заведения.

И в област Пазарджик от понеделник до 26 март се спират присъствените учебни занятия на децата от 5-и до 12-и клас, реши кризисният щаб.

Освен това се спира присъственото провеждане на всички групови и извънкласни занимания за всички възрастови групи. Въвежда се и пропускателен режим в магазините.

Изключение от забраната се прави за две прояви за четвъртокласниците - за математическото състезание "Европейско кенгуру", което ще се състои на 18 март, и за Пролетното математическо състезание на 27 март, гласи заповедта на директора на РЗИ.

От понеделник 15 март се преустановяват присъствените занятия в училища и центрове за подкрепа на личностното развитие и на територията на област Варна на учениците от 6-ти до 12-ти клас, съобщи областният управител Стоян Пасев. Срокът на заповедта е за две седмици. Учениците от 1 до 5 клас ще учат присъствено, ще работят и детските градини и яслите. Преустановява се за всички възрастови групи провеждането в присъствена среда на всички групи извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, спортни празници и други, организирани от училищата. Университетите запазват практическите занятия, като всеки от тях има автономия да направи алгоритъм за посещения на учебните занятия.

От 0.00 часа на 12 март вече бяха преустановени посещенията на малолетни и непълнолетни без придружител /родител, настойник или попечител/ в ресторанти, снекбарове и молове. На пазарите се въведе еднопосочно движение, без струпване на хора. Собствениците на големите търговски обекти, включително и хранителни магазини, трябваше да осигурят задължително пропускателен режим, съобразен с търговската площ на обекта.

В град Плевен учениците от 5 до 12 клас също излизат в неприсъствена форма на обучение до 27 март, моловете се затварят, а в целия регион се спират всички масови прояви. Щабът е решил да се увеличи броят на леглата за ковид пациенти от 15 на 20 процента в болниците.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

родител

родител

17.03.2021 | 11:00

Защо не затварят лидила,кауфланда и джъмбо? А училищата?

Отговори
1 0
родител

родител

15.03.2021 | 16:09

Малките деца също боледуват, а продължават да ходят на училище! Защо? Те са преносители на вирусите, но не ги спират от училище! В класа на детето ми миналата седмица имаше 8 отсъстващи деца.Продължават да работят и разни школи по изкуствата и спортни клубове!Там маски не се носят! Защо РЗИ не реагира!?

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?