49

Ученици правят творчески работилници за малчугани от детски градини

Инициативата "Да си ученик е лесно и забавно" е с цел плавен преход за бъдещите първолачета

Учениците от пловдивското СУ „Свети свети Кирил и Методий” организират творчески работилници от 7 до 11 март за своите малки приятели от ДГ “Росица”, ДГ “Елица” и ДГ “Дружба”. Заниманията ще бъдат под мотото "Да си ученик е лесно и забавно".

Преходът от детската градина към училище е вълнуващ, но и труден момент, затова малките ученици ще покажат на своите нови приятели, че в училище часовете са полезни, но и много интересни. В работилницата “Млад фермер” второкласниците ще покажат през какви етапи преминава всяко растение и колко е важна връзката с природата. 

Учениците от хореографските паралелки ще запознаят децата с традиционните български танци, които са важна част от училищния живот в СУ „Свети свети Кирил и Методий”. Заедно с по-големите децата ще се потопят в ритъма на ръченицата.

Първокласниците са организирали художествени ателиета, в което заедно с децата от детските градини ще изработят картички по случай празника 8 март, за да зарадват своите майки.

Училището утвърди през годините иновативните паралелки, обучаващи се по модела на Мария Монтесори.

В прогимназиален етап учениците изучават разширена подготовка по хореография, математика и изобразително изкуство.

В гимназиален етап училището подготвя младите кадри по професия „Дизайнер”, специалност „Рекламна графика, и по професия ,,Танцьор”, специалност „Български танци”.

Подобни събития училището организира вече за трета година и то се превръща в празник както за учениците, така и за децата от детските градини.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?