Следвайте ни

Ученици пращат великденска вечеря на възрастни хора

viber icon

Ученици, учители и родители събраха пакетирани хранителни продукти, като така Ученическият съвет към ОУ „Кочо Честеменски“  подкрепи мисията „Подари великденска вечеря на възрастен човек в нужда“. Тя е  инициирана от  Юнона Кириакиду и нейния доброволчески отряд, които  са организатори на благородни иницативи в Правец в подкрепа на най-нуждаещите се.

Училищната общност е водена от вярата, че умеещите да дават умеят да променят света към добро. „Възпитаваме учениците си  в дух на човечност и съпричастност и вярваме, че благородните дела са най-важните уроци в живота", казва  учителката по история и география Катя Янакиева.

„Това, което изпращаме, са всъщност нашите добри пожелания и нашите усмивки, защото искаме да зарадваме някого в нужда", обяснява Анна-Мария Коларова от 5. б клас.  „Мъчно ми е, когато виждам тъжни хора, самотни и сякаш изгубили надежда. Затова много ми се иска това, което направихме, да ги накара да се чувстват по-добре",  допълва съученичката ѝ Анастасия Райчева. А за Николай Велчев акцията е възможност да приложи наученото в часовете по религия: „Възкресение  означава надежда. И ни дава сигурност, че накрая побеждават любовта, истината и животът!“ 

„Искам на Великден да ни събира не само празничната трапеза, а наред с традицията на шарените яйца и ароматните козунаци да ни свързва и мисълта за другите. Нека тази мисъл с грижа стане наша традиция, защото щедростта и великодушието ни правят хора“, обобощава директорката Златка Алдженаби.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

иван

иван

28.04.2021 | 12:39

о оо

Отговори
1 0
иван

иван

28.04.2021 | 12:38

благодаря

Отговори
1 0
иван

иван

28.04.2021 | 12:39

каквое това

Отговори
0 1
иван

иван

28.04.2021 | 12:38

аоо

Отговори
0 1
Bravo

Bravo

26.04.2021 | 17:16

Bravo na vsichki. Japki doly.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?