Следвайте ни

Ученици от Стара Загора станаха съдии за ден в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Ученици от  VІ „в“ клас на СУ „Васил Левски“ в Стара Загора облякоха тоги и станаха съдии за ден в града под тепетата. Срещата се проведе в Районния съд, а с малчуганите се срещна съдия Светлана Методиева. Тя ги запозна отблизо с работата на съдиите и им показа обстановката в съдебната зала. Обясни им какви са задълженията на съдиите, прокурорите и адвокатите, каква е ролята на свидетелите и вещите лица и къде точно застават в съдебната зала.

По време на срещата децата облякоха тоги и застанаха на местата на съдебния състав, а съдия Методиева им обясни по-подробно за професията си, която е избрала.

Децата проследиха с любопитство и специално подготвената за тях демонстрация от служители от ОД „Охрана“ – Пловдив. Показани им бяха помощни средства, с които разполагат служителите на съдебната охрана – белезници, палки, пистолети, пушки, защитни жилетки, конвоен колан с белезници за крака, каквито се слагат на особено опасни престъпници и най-новото проводно електрическо оръжие – тейзър. Обясниха им какви са процедурите за конвоиране на задържаните, реда за влизане в съдебната палата и други задачи, които изпълняват свързани с работата им.

Учениците бяха впечатлени и от мерките за сигурност на входа на сградата и скенерът, през който задължително преминава за проверка багажът на всички посетители.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?