Следвайте ни

Ученици от смолянска гимназия бяха хонорувани преподаватели в ПУ-Пловдив

Ученици от Еизокавата гимназия "Иван Вазов" в Смолян бяха хонорувани преподаватели в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Обучители от Сдружение "НИЕ", повечето от които ученици в езиковата гимназия, тази седмица проведоха семинари пред студенти от специалностите предучилищна и начална училищна педагогика в Пловдив.


Обученията в Аула 1 на Педагогически факултет са в рамките на кампанията "Следата след мен", водена от сдружението и целяща да подготви бъдещите учители, които да бъдат истински пример и ролеви модел за своите ученици. Темите включваха "Емоционална интелигентност", "Ненасилствено общуване", "Лидерство" и "Мотивиращо говорене". 


Учениците-лектори сключиха граждански договори като хонорувани преподаватели в Пловдивския университет, като това е прецедент за нашата страна. Всеки от тях ще получи специален сертификат, който ще важи при кандидатстване в университети в страната и в чужбина. 
Студентите и преподавателите на ПУ бяха възхитени от семинарите на смолянските ученици и те получиха покана в началото на следващата година да проведат серия от обучения в този и още един факултет в рамките на същата кампания. 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?