Следвайте ни

Ученици от Пловдив майсторят артмазилки в кооперация

viber icon

Строителна фирма обяви състезание за ученици, които усвояват професиите в бранша. Победителите ще получат правото да реализират проекта си на реален обект - жилищна кооперация до мол "Пловдив". 

Необичайната надпревара е резултат от партньорството между Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия "Арх. Камен Петков" и "Пашов билдинг".

Учениците от 12. клас имат задачата да проектират сграда, като вземат предвид модерните стандарти за енергийна ефективност и покриви със зелени площи. Единайсетокласниците пък ще правят проект за вътрешен интериорен дизайн на мазилка и пана с тъй наречения спирит ефект. Той се постига със специални бои и техники, които създават релеф и "рисунък" на стената като на тапет. По този начин обикновено се оформя кът в помещението, за да се превърне в акцент.

Младежите имат време до 15 май да представят проектите си в първия кръг. Резултатите ще бъдат обявени на 20 май, тогава школото ще проведе Ден на археологията и архитектурата. Вторият тур ще е през юли, когато тримата първенци ще си изберат екипи от по четирима съученици и ще реализират идеята си в новострояща се  жилищна сграда по време на своята практика. Ако ситуацията не позволява, сме готови да им предоставим кът от училищната сграда, каза зам.-директорката инж. Величка Димовска.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли какво представляват бездимните технологии за нагряване на тютюн?