49

Ученичка от Художествената гимназия с най-добър плакат

Единайсетокласничка от пловдивската НХГ "Цанко Лавренов" спечели първа награда  в VI Национален ученически конкурс "Плакат - Костадин Отонов" 2023 г. Александра Янкова с преподавател Петър Чучулигов получава и стипендия от Министерството на културата.

Гласуването, което излъчи победителите, се проведе чрез онлайн системата за оценяване в официалния сайт на НХГ "Цанко Лавренов". Конкурсът е организиран от НХГ „Цанко Лавренов“ и Министерството на културата. Съорганизатори са Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура-Пловдив. Конкурсът се реализира с участието на Висшия съдебен съвет на Република България. Темата на шестото издание е "Държава. Право. Личност".

В конкурса участваха 69 плаката на 69 ученици на възраст от 14 до 17 г. от училищата по изкуствата към Министерството на културата: НХГ „Цанко Лавренов“-Пловдив, НПГИ „Св. Лука“-София, НУМСИ "Панчо Владигеров"-Бургас, НУПИД "Академик Дечко Узунов"-Казанлък, НУПИ „Проф. Венко Колев”-Троян, НХГ „Димитър Добрович”-Сливен, Професионална гимназия за приложни изкуства-Смолян, Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография-София и НУИ "Проф. Веселин Стоянов"-Русе.

Всички конкурсни творби бяха селектирани и журирани анонимно от авторитетна комисия, която присъди 10 награди. Класираните на първо, второ и трето място ще получат стипендии по Наредбата за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

Награждаването и официалното откриване на изложба „Държава. Право. Личност“ с конкурсните плакати ще се проведе на 5 декември от 12 часа в Дом на културата „Борис Христов“.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?