Следвайте ни

Ученичка от Езиковата на второ място в Национално състезание

viber icon

Кристина Иванова от 11 в клас се изкачи на почетното второ място в България на Националното многоезично състезание. Момичето се явява с двата езика, които изучава - английски и немски.

Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката. В него участие са имали възможност да вземат всички гимназисти, изучаващи английски, немски, френски, испански, италиански и руски език като първи или втори чужд език в задължителната подготовка в училище. Провежда се върху три основни компетентности – слушане с разбиране, четене с разбиране и създаване на текст. Състезанието се провежда само в една възрастова група - ученици от ХІ клас.

Кристина е слушала и чела на английски език, а текста го е писала на немски език. Текстовете за слушане и за четене при компетентностите слушане с разбиране и четене с разбиране са на изучавания първи чужд език, а създаването на текстовете е на изучавания втори чужд език.

Със своето участие в Националното многоезично състезание момичето защити авторитета на гимназията.

Класирането на учениците е според резултата от показаните умения на втория чужд език, без значение от изучавания първи чужд език.  Форматът на състезанието е еднакъв и за двата кръга – регионалния и националния. Времетраенето е 180 минути, а писмeните работи са анонимни.

Директорът на гимназията Деян Янев връчи наградата на гимназистката.

Сертификат за високи постижения по английски език получи и Виктория Георгиева от 8 д клас, която зае трето място в Националното състезание по речеви и комуникативни умения, провело се през месец ноември в Стара Загора.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?