Следвайте ни

Учат пловдивчани на машинно гласуване този уикенд

viber icon

Искате ли да разберете как работят машините за гласуване и да опитате лично как се пуска вот с едно натискате на копчето? Можете да го направите още този уикенд, съобщиха от областната управа.

Образователната кампания „Пловдив се учи да гласува“ ще се проведе на 23 и 24 февруари в сградата на Областна администрация – Пловдив. Днес областният управител Здравко Димитров се срещна с инж. Александър Чобанов, ръководител на Националното училище по роботика, който е един от създателите на българските машини за електронно гласуване. Двамата обсъдиха как ще протече кампанията през уикенда.

Тя започва в 11.00 часа, когато консултантски екип ще разясни на всеки желаещ жител на града и областта ползите от машинното гласуване, сигурността и начините за използване на българските машини за гласуване.

Всеки желаещ може да дойде в събота и неделя в интервала от 11.00 до 17.00 часа във фоайето на Областна администрация, за да се запознае с българските машини за гласуване и да зададе своите въпроси към създателите. Разяснителните лекции ще се провеждат от 11.00 и от 15.00 часа.

Областният управител Здравко Димитров направи тестово гласуване, за да се убеди в сигурността и бързината на системата.

Поканени са всички пловдивчани, които се интересуват от начина на електронно гласуване, да отидат и да тестват машините.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?