Следвайте ни

Учат педагози как да преподават ефективно онлайн

viber icon

Иновативна образователна платформа TeachMe.bg  ще помага едновременно на учителите и учениците да подобрят своите знания, съчетавайки всички възможности на новите технологии. 

Тя стартира с поредица от безплатни курсове за преподаватели как да преподават ефективно онлайн. Обученията са фокусирани не върху техническите умения, а върху практически съвети как да се задържи вниманието на децата и да се поднесе учебният материал така, че да бъде преодоляна липсата на физическо общуване.

Първата серия от курсове стартира на 26 януари с двучасови занимания два пъти седмично. Записалите се ще могат да задават въпроси интерактивно, за да извлекат максимална полза от обучението.

Зад TeachMe.bg стои екип от над 20 професионалисти - учители, ИТ експерти, архитекти, юристи и дизайнери, с многогодишен опит в създаването и провеждането на обучения. За всеки от тях преподавателската дейност е основният фактор за развитието и успеха.

„Пандемията принуди образователната система да направи огромен скок към дигитализация, за която не бяхме подготвени. След като вече всички училища имат инструмента за онлайн обучение, остана нерешен проблемът за ефективността от неговото използване. В стремежа си да подпомогнем учителската професия, създадохме цялостно решение за преподаване онлайн, с което учителите да достигат до всеки, който има желание да учи и да се развива“, казва Ален Паунов, един от създателите на платформата.

След първоначалния курс TeachMe.bg ще продължи да организира уъркшопове по актуални теми на базата на обратната връзка от учителите. Скоро на платформата ще бъдат публикувани и разработени материали за учители за провеждане на онлайн обучение по български език, математика, английски, програмиране и графичен дизайн. 

През платформата учителите ще могат да провеждат и  частни уроци и курсове. В началото те ще са за ученици, кандидатстващи след 7. клас, и за кандидат-студенти.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?