Следвайте ни

Учат на дъската компютърно моделиране

viber icon

Недостигът на компютри принуждава учителите да рисуват на дъската, преподавайки предмета “Компютърно моделиране” в 3. клас. Ситуацията е неловка, тъй като децата се справят с компютрите повече от добре, а от дъската едва ли могат да научат нещо, а няма как в час да приложат написаното в учебника. Техниката не достига в доста от школата в областта. Очаква се те да бъдат снабдени с таблети.
В част от школата в Хасково са осигурили необходимите условия за децата. В училище “Христо Смирненски” има два компютърни кабинета, а учениците са разпределени по групи, за да може всеки самостоятелно да разполага с компютър, коментира директорът Венко Точевски.
От ръководството на “Васил Левски” разказаха, че към момента няма необходимост от такъв кабинет и това, че не разполагат с компютри не е проблем децата да усвояват достатъчно добре материала. Има mini мобилни лаптопи при нужда, които мога да се използват, подчерта директорът Милена Михайлова.
От “Никола Вапцаров” казаха, че имат един компютърен кабинет, който е напълно достатъчен.

 

 

 

 

 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?