1939

Уча с "Марица" - за успешен старт на учебната година!

Ден преди началото на новата учебна година вестник „Марица“ излиза днес със специалното си допълнително издание  „Уча с Марица“.

Подготвихме го в 36 страници с идеята, че ученето може да е леко и тежко, скучно и забавно, вдъхновяващо или досадно и непонятно, полезно или да се окаже избор в съвсем неподходяща област. Хубавото е, че на всеки етап може да се добави нещо по-добро, да се облекчи и разнообрази, да се смени подходът или пък да се поеме в нова посока. И в това да помогне дори любимата метъл банда.

Да бъдат запознати с различни възможности и всеки да избере своята - в това "Марица" се стреми да бъде помощник на родителите, на децата, на младежите в университета и след това. 

Това издание на "Уча с "Марица" опитва да ориентира как да се напазарува за ученика на добри цени, но и като се вкарат най-актуалните свежарски нотки в неговия свят. Обичате нестандартното? Погледнете тогава какво майсторят майки на деца с увреждания - така с пазаруването преди началото на учебната година ще помогнете и на тях. Не забравяйте добрия стар приятел на всеки, който пътува към нови хоризонти - книгата. И съветите на една начална учителка, чиито ученици са като част от семейството й.

Първокурсничката с най-висок бал от трудната приемна кампания на Медицинския университет споделя как се постига 6.00 на двата изпита. Но не забравяйте, че ключът към успеха не е само ученето, а се крие в цялостното развиване на личността - извънкласни занимания помагат и за увеличаване на капацитета на паметта, бързо четене и смятане, но и за разгръщане на творчески заложби и оттърсване от стреса.

Когато дипломата вече е на една ръка разстояние, помнете, че ученето не приключва тук, а е през целия живот. Университетите предлагат различни магистърски програми за това.

Каквото и да изберете за себе си или детето, не трупайте само знания, а създавайте умения! Работодателите искат това и тъкмо там се проваля училището не само у нас, а в 92 държави по цял свят. Докато политиките на всяка от тях опитват да направят така, че образованието да подготвя по-добре децата и младите за реалните предизвикателства в живота им, добрите ходове са и в ръцете на всеки от нас - през следващата учебна година и по-нататък.

На добър час!

 

Най-важното от сферата на образованието ви очаква в специалното допълнително издание  „Уча с Марица

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Напред науката е слънце!

Напред науката е слънце!

14.09.2022 | 22:42

Честит 15.09! Нека на този празник ученици и родители си дадем сметка, че без образование, няма бъдеще! Страхотно списание "Марица"! Благодаря ви!

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?