Следвайте ни

Търсят най-гостоприемния хотел в Пловдив

По време на "Уикенд в Пловдив" влизаме в музеи и галерии с отстъпка

Необичаен и интересен уикенд организира Съве​тът по туризъм за пловдивчани и гостите на града. Проектът „Уикенд в Пловдив” ще се проведе за втора поредна година на 8, 9 и 10 март. В него се включват музеи, галерии, ресторанти, хотели, барове и кафенета, които ще обслужват клиенти с големи отстъпки. За да се възползвате от намаленията, просто трябва да си закупите специална гривна.

Единичната й цена е 3 лева, ако се закупи комплект от два броя, цената пада на 5 лева, а за три - 7 лева, обясняват организаторите. В момента тече обобщаване на информацията колко културни и развлекателни обекти ще се включат с отстъпки и те ще бъдат включени в специална брошура. Със сигурност там са перлите на Стария град - Балабановата къща, Хиндлиян и др. Хората, които намерят време да попълнят анкета по време на събитието, участват в томбола с награди, сред които безплатна нощувка за двама в хотел; вечеря в ресторант; билети за двама за спектакъл по избор; ваучер с 50% отстъпка за СПА и релакс процедури и семеен билет за посещение на музей или галерия.

Анкетата ще послужи като база да се отличи и най-гостоприемният хотел, музей и културна институция на Пловдив. Критериите, по които ще се оценяват обектите, са: къде гостите са посрещнати най-топло и са се чувствали най-уютно, къде са обслужени най-добре и др. Наградите ще бъдат връчени на официална вечеря на 12 март. Съорганизатори на  дефиле „Уикенд в Пловдив“ са Университет по хранителни технологии - Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“, Регионален исторически музей и Етнографският музей. Като доброволци се включват и ученици от професионалните гимназии.

 

 НАЙ-ДОБРИТЕ ЗА 2018-А

В дебютното издание на "Уикенд в Пловдив" миналата година призовете "най-най" отидоха при:

Най-гостоприемен хотел - „Интелкооп“ 

Най-гостоприемно заведение - ресторант „Филипополис“

Най-гостоприемно културно средище - Природонаучният музей 

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?