46
Следвайте ни

Търси се най-милото писмо до Дядо Коледа

viber icon

Пощенската станция на Дядо Коледа вече отвори и събира тазгодишните писма до Добрия старец. „Български пощи“ ЕАД стартира традиционния си детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. Крайният срок за изпращането на писмата е 17 декември.

Както всяка година, най-трогателните и най-оригинално оформените послания ще бъдат отличени с награди. А всички участници ще получат лично отговор от Лапландия.

За участие в конкурса на плика трябва да бъде изписан правилно адрес на подателя и да бъде залепена пощенска марка за страната, а за получател да бъде посочено само „За Дядо Коледа“.

С цел защита на личните данни в съдържанието на самото писмо да не се посочва адрес на подателя, а той да бъде изписан единствено на плика, приканват организаторите. Самото послание трябва да бъде подписано с двете имена на хлапето.

Отличените писма след приключване на конкурса ще бъдат предадени за съхранение на ДА „Архиви“. Могат да са придружени от рисунки, стихове, апликации и каквото още измислят авторите им. 

Практиката от последните години обаче показва, че все по-малко деца изпращат истинско писмо и влагат старание да го украсят. Масово пликовете съдържат основно списъци с хитови играчки от рекламите на детските магазини преди Коледа. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?