Следвайте ни

Трима пред пенсия на матура по български

350 се явяват утре на поправката, момче от Музикалното държи самичко зрелостен изпит по английски

viber icon

Поправка на матурата по български език и литература чака утре 350 човека, които са подали документи да се явят на нея и са допуснати до изпита. Те са от 64 училища в Пловдивска област и са скъсани на първата дата или пък са пропуснали редовната сесия, понеже са останали с двойка за годината. Има и завършили предишни години, които се явяват на изпит по никое време. Сред тях са и трима "ученици" пред пенсия, които също искат да вземат диплома за завършено средно образование.

Поправки на матурите ще има общо в 5 центъра - в Пловдив, Асеновград и Сопот.

Първата - по български, ще събере зрелостниците в Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив и в по едно училище в Асеновград и Сопот.

До втория поправителен изпит по дисциплина по желание на 29 август са допуснати 359 от подалите заявления 380 човека.  Те са разпределени в Механото и СУ "Константин Кирил Философ" в Пловдив и отново в по едно школо в Асеновград и Сопот.

Само за един зрелостник, който е възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков”, ще бъде организирана поправка на третата матура по желание. Той ще държи изпит по английски език в СУ "Константин Кирил Философ".

Форматът на държавните зрелостни изпити в поправителната сесия е като на редовните дати. Резултатите трябва да бъдат ясни до 10 септември.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?