Следвайте ни

Трима пред пенсия на матура по български

350 се явяват утре на поправката, момче от Музикалното държи самичко зрелостен изпит по английски

Поправка на матурата по български език и литература чака утре 350 човека, които са подали документи да се явят на нея и са допуснати до изпита. Те са от 64 училища в Пловдивска област и са скъсани на първата дата или пък са пропуснали редовната сесия, понеже са останали с двойка за годината. Има и завършили предишни години, които се явяват на изпит по никое време. Сред тях са и трима "ученици" пред пенсия, които също искат да вземат диплома за завършено средно образование.

Поправки на матурите ще има общо в 5 центъра - в Пловдив, Асеновград и Сопот.

Първата - по български, ще събере зрелостниците в Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив и в по едно училище в Асеновград и Сопот.

До втория поправителен изпит по дисциплина по желание на 29 август са допуснати 359 от подалите заявления 380 човека.  Те са разпределени в Механото и СУ "Константин Кирил Философ" в Пловдив и отново в по едно школо в Асеновград и Сопот.

Само за един зрелостник, който е възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков”, ще бъде организирана поправка на третата матура по желание. Той ще държи изпит по английски език в СУ "Константин Кирил Философ".

Форматът на държавните зрелостни изпити в поправителната сесия е като на редовните дати. Резултатите трябва да бъдат ясни до 10 септември.

Елица Кандева

Редактор-репортер екип „общество“

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?