49

Третокурсничка по психология е Студент на годината на Педагогическия факултет

Третокурсничка по психология стана Студент на годината на Педагогическия факултет в ПУ „Паисий Хилендарски“. Отличието в конкурса, иницииран от деканското ръководство, бе връчено днес. Измежду всички кандидати журито избра Калина Кръстева, която е с успех 6.00 от следването си до момента. Преминала е и редица допълнителни обучения извън вуза. Вече е сертифицирана за работа с различни тестове и методики за арттерапия и системна терапия. След участия в научни форуми в Пловдив, Велико Търново и Варна има и публикувани научни статии. А от миналата година  е и председател на Студентски съвет към Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Калина е активна в доброволчески инициативи. Сред тях е визита на група от 30 колеги в дом за стари хора в Старосел. Младежите искали да разнообразят социалния живот на домуващите, подарили им и фотоапарат за моментни снимки.

Първоначално Калина избрала да кандидатства специалност, свързана с информационните технологии. Вестник „Марица“ тогава публикува есето й от приемния изпит, което комисията по български език отличи като най-доброто в кампанията. Калина стана и автор на изданието, трупайки още опит в отдел „Бизнес“.

Днес вече напредва в друга посока. „Да следвам психология бе детската ми мечта, но се страхувах, че няма да мога да се реализирам - нещо , което всички ми казваха. След  дълго житейско търсене реших да съм вярна на себе си и да изпълня желанието си. Това бе най-доброто ми решение. В момента вървя по нов път и чувствам, че всичко си е на мястото, че успявам, че е моето призвание -  казва тя. - Срещнах много нови приятели, но и себе си. Във факултета съм отговорник на курса, част от Студентски актив и председател на Факултетен студентски съвет“.

Предстоят й нови публикации на научния форум на факултета и в научна конференция на Великотърновския университет. С колеги  подготвя две работилници за мартеници -  в дом за стари хора "Иван Рилски" в с. Старосел и в ЦНСТДМУ към КСУ "Олга Скобелева". През пролетта ще облагородят и двора на Нова сграда на университета. 

Срещам пълното разбиране и подкрепа от страна на деканското ръководство, казва Калина.

„В бъдеще се надявам не просто да работя като психолог и психотерапевт, но и да помогна за свиването на стигмата около психичното здраве в България – споделя тя. - Стремежът ми е да работя със семейства, но и да успея да спечеля проекти, благодарение на които да предоставям психологична подкрепа на уязвими групи, за които към момента тя остава финансово недостъпна“.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?