2374
Следвайте ни

Третокласник от Добрич с положителна проба при тестването за връщане в училище

viber icon

Третокласник от училище в Добрич е дал положителна проба за ковид при тестването на учениците на старта на връщането им присъствено в клас. Майката вече е взела детето, следва повторно изследване в лаборатория. Ученикът не е контактувал с други деца, протоколът за действие в такива случаи е спазен, съобщиха от МОН.

Първото тестване на учениците в 51. СУ "Елисавета Багряна" в столицата е преминало успешно. Само за 20 минути са изследвани 188 деца от първи и втори клас. В процеса са участвали 30 доброволци. Всички тестове са отрицателни.

В СУ "Братя Миладинови" вече учат нормално 231 ученици от начален етап. Тестването там е извършено от 14 класни ръководители и 32-ма родители. Всички резултати са отрицателни.

Във Варна тестването е приключило до 8,30 часа. Дори в големи паралелки екипите са се справили за 20 минути, но отново със силна подкрепа от родители-доброволци.

По данни на МОН в област Търговище тестването е преминало успешно, няма положителни проби.

Днес процесът започна в 13 области, които вече получиха тестове. Както "Марица" писа, в останалите 15, сред които и Пловдивско, има отсрочка. Причината е, че единият доставчик не е изпълнил ангажимента си и тестовете още не са налични.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

!!!

!!!

10.11.2021 | 15:24

Извинете, но сега всяко положително дете ли ще обявявате публично? И от това ли ще правите новини? Дано приятелчетата му са по-съвестни от вас и детето не се е почувствало неудобно! От утре започнете да ги описвате по класове, градове, име на училище…та и който не е разбрал, и той да научи!

Отговори
3 1
родител

родител

10.11.2021 | 10:41

майката да води нали , майката да обучава, а бе всичко майката, и кой ще плаща теста в лабораторията е майката нали? А 13 милиона усвоихте за да палащаме всеки де на и ние родителите и на лабораториите скапана държава!

Отговори
7 1
ЕДЕ

ЕДЕ

10.11.2021 | 17:07

Личният лекар ще пусне безплатен. Хайде стига мрънкане. Искате все някой друг да е отговорен за децата ви, да има как само да ги изплюете и да си ги вземете завършили.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?