3906

Третокласниците от СУ "Братя Миладинови" направиха 200 мартенички и зарадваха всички със своите творения на празника за Баба Марта

 

Децата от 3 а клас на СУ "Братя Миладинови" показаха, че обичат и ценят българските празници и обичаи. Те сами изработиха 200 мартенички и зарадваха всички в училище със своите творения на тържеството за Баба Марта вчера.

Свързваме Баба Марта с идването на пролетта, а закичването с мартеници за здраве в първия ден от месеца е сред най-красивите и обичани български традиции. Децата бяха подготвили програма с много песни и танци посветени на празника.

 

 

Седмицата на малчуганите бе наситена с много интересни събития. Учениците от 3 а клас, съвместно с представители на Народно читалище "Тракия - Пловдив - 2008" проведоха интерактивен урок, посветен на Трети март - Национален празник на България.

 

 

Всяко дете изработи книжка  - "Пътят до свободата."

 

 

Ден преди това третокласниците имаха посещение от доброволците - Радослав Иванов и Георги Александров от фондация "Въздигане", които им разказаха за завета на българите като им демонстрираха урока чрез снопа с пръчки.  Посещението на доброволците е част от мисията им да достигнат до всяко кътче на България и да зарадват всички родни третокласници с подарък историческия комикс за хан Кубрат „Заедно можем всичко“. Комиксът съдържа един от най-известните завети в българската ни история – завета, който хан Кубрат е предал на своите синове, че само обединени, могат да са по-силни. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?