Следвайте ни

Тръгва платформа за взаимопомощ между учители

viber icon

Платформа за взаимопомощ между учители и училища започва работа в навечерието на новото тотално преминаване към онлайн обучение в системата на образованието. По силата на заповедта на здравния министър предвид епидемичната ситуация от понеделник до 21 декември всички ученици ще учат в електронна среда от разстояние.

Платформата, която цели да подкрепи педагозите в този процес, е създадена от Фондация „Световен образователен форум България“, но ще е достъпна за всички учители и учебни заведения, дори да не са в мрежата на организацията.

Преподавателите ще могат да си помагат в 6 области, като споделят ресурси и опит или търсят съвет от колеги, обясни Мария Гайдарова, лидер на Световен образователен форум за България и директор на ОУ „Райна Княгиня“. 

Взаимопомощ ще се оказва по отношение на иновативни методи на образование, коучинг и лидерство, комуникации и медии, умения на 21. век, STEM образование.

Учителите ще могат да споделят свои разработки или да ползват направените от техни колеги при запазване на авторските права. Всеки, който иска да се включи, попълва електронна бланка, в която прикачва файлове – презентации, снимки, видеоуроци.

Платформата има и форум, където педагозите могат да питат, да споделят мнения и новини, както и да се увличат едни други в работа по общи проекти.

Този обмен ще позволи да се излезе от рамката на училището и да се прилагат по-широко добри практики на лидерите в дигиталното образование, като по този начин ще се развива цялата професионална общност, което пък е предпоставка за по-качествено образование.

Часове след стартирането на онлайн платформата в нея вече са регистрирани първите 60 преподаватели.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?