Следвайте ни

Традиция и съвременност в сърцето на Пловдив

Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“-Пловдив

viber icon

АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ е сред най-престижните висши учебни заведения по изкуствата в България. Възпитаници на Академията са артисти със световна известност като Васко Василев, Красимира Стоянова, Теодосий Спасов и много други. В своята учебна и творческа дейност АМТИИ съчетава класика и съвременност, традиции и иновации. Студентите получават признати в цял свят дипломи. Завършилите бакалавърска степен имат възможност да продължат обучението си в широк спектър от магистърски програми с висока степен на конкурентоспособност. С решение на Народното събрание на Р България от 31.01.2019 г. висшето училище носи името на своя създател проф. Асен Диамандиев.

През своята повече от 50-годишна история Факултет “Музикална педагогика” се е утвърдил като водеща музикално-образователна институция с изключително висок авторитет в България и в чужбина. В структурата на факултета функционират три катедри - “Музикална педагогика и дирижиране”, “Пиано и акордеон” и “Класическо и Поп и джаз изпълнителско изкуство”. В тях преподават изявени творци, подготвящи високо квалифицирани изпълнители, учители по музика в различни специализирани и общообразователни училища, както и в паралелки с усилено обучение по музика. 

Факултетът „Музикален фолклор и хореография“ е най-престижната академична образователна институция в тази професионална област в България. Той подготвя висококвалифицирани специалисти в областта на българското музикално и танцово фолклорно изкуство, балетната педагогика, режисура и артмениджмънт. Факултетът има три катедри - “Музикален фолклор”, “Хореография” и „Теория на изкуствата“, в които преподават едни от най-изтъкнатите специалисти в областта на музикалния и танцовия фолклор,  балетното изкуство, съвременните танцови техники, артмениджмънта и публичните комуникации в изкуството.

Факултет “Изобразителни изкуства”  подготвя висококвалифицирани специалисти в широк диапазон на визуалните изкуства: изящни изкуства-живопис, графика, скулптура; графичен и моден дизайн, сценография, фотография и педагогика на обучението по изобразително изкуство. Факултетът има три катедри - “Изящни изкуства”, “Приложни изкуства” и „Дизайн“, в които преподават изявени специалисти в областта на визуалните изкуства. Ежегодна практика е подготовката и участието на преподаватели и студенти от факултета в академични изложби и други художествени форуми.

Департаментът за езикова и специализирана подготовка (ДЕСП)  обединява формите за придобиване на допълнителна и следдипломна квалификация и специализация в Академията, както и обучение за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти от предучилищното и училищното образование. През тази учебна година е повишен броят на обучаващите се в СДК „Учител по музика“ и „Учител по изобразително изкуство“, голям е интересът на  преподаватели по програмата на МОН „Мотивиран учител“. ДЕСП организира през месец юни 2021 г. кандидатстудентски консултации по всички специалности за предстоящата кандидатстудентска кампания. 

Пловдив, ул. „Тодор Самодумов” No 2; тел.: 00359 32 601 441, факс: 00359 32 632 467; www.artacademyplovdiv.com; e-mail: [email protected]; Бакалавърски програми: 00359 32 601 444; Магистърски програми: 00359 32 601 445

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?