Следвайте ни

Точният учител - на един клик разстояние

Платформата УЧИТЕЛИ БГ предлага избор между 12 000 подбрани преподаватели и специалисти в различни области от цялата страна

viber icon

Сайтът УЧИТЕЛИ БГ представлява своеобразен регистър на преподаватели, школи, курсове, треньори, детски психолози, занимални, детски градини и центрове. В сайта може да намерите от заниманията по български чак до уроци по бачата и рисуване върху коприна. Имате избор за индивидуални или групови уроци, във вашия район или онлайн.

Всички профили са представени с нужната информация, за да направите лесно своя избор.

Обхванати са над 500 дисциплини – академични, изучаване на езици, спорт и здраве, компютърни технологии, музика, танци, хобита и много специалности за професионално развитие и кариера.

В сайта УЧИТЕЛИ БГ ще намерите подходящите специалисти, които да ви помогнат за обучението и възпитанието на Вашето дете.

Удобството на портала е търсачката, която намира потребители по учебна дисциплина, по местоживеене и по това какъв тип преподаване желаете. Така може да откриете преподавателя, който е близо до училище или до дома, който е на изгодна за вас цена и който може да мотивира Вашето дете.

Децата могат много повече, отколкото предполагаме, трябва само да създадем необходимите условия и да намерим правилните специалисти, които да развият способностите им, казва един от създателите на платформата.

Защо човек да търси точно в УЧИТЕЛИ БГ?

Профилите се проверяват всеки месец по определени критерии.

Нарушаването на определен брой критерии води до деактивиране на съответния профил. За всеки в сайта е предоставена възможност за публикуване на снимки, описание за образование, сертификати, линкове, данни за контакт и допълнителни описания.  Предвидена е и възможност за обратна връзка – потребителят може да коментира директно във всеки профил, има и линк за докладване на нередности.  Администратор следи този процес 24 часа в денонощието, за да отсее евентуална недобросъвестност. При натрупване на определен брой негативни реакции, се пристъпва към блокиране на достъпа до сайта на съответния потребител.

Освен, че така се отсяват наистина добрите професионалисти, за удобство порталът предлага карта на местоположението им. Има и още опции – зает график, скриване на профил от списъка, скриване на телефони и данни за контакт, цени и много други полезни функции.

Сайтът УЧИТЕЛИ БГ не взима комисионни от договорените уроци и курсове между потребителите.

Тези удобства правят платформата много търсена и около 150 000 човека месечно търсят в нея подходящ специалист за своите интереси и цели.

УЧИТЕЛИ БГ предоставя възможност за свободно свързване на всеки обучаем със специалист, активирал абонамент. Сайтът предлага абонаменти за различни периоди, като например, за да присъства учител в сайта и за да могат да се свързват свободно с него родители и обучаеми, се заплаща абонамент от 66 лева на година.

Платформата работи в същия формат в Англия и Америка. Развива се постоянно, като една от идеите е в бъдеще да предлага и обучение в онлайн класна стая, както и създаването на електронна библиотека.

Разработва се опция „Помощ за домашното” –

Ако ученикът се затрудни с решението на задание, може да снима условието, а учител да му помогне, като отговорът ще се забавя умишлено поне с 1 или 2 часа, за да не се използва това по време на изпит, тест или контролно.

Сайтът УЧИТЕЛИ БГ е категорично против порочните практики за преписване или помощ по време на изпит, тест и какъвто и да е друг вид оценяване.

Също така сайтът е против преподаването на частни уроци от преподаватели, които преподават на детето и в училище.

За много от учениците е сложно да се справят само от уроците в клас.

Порталът УЧИТЕЛИ БГ служи, когато ученик получи слаба оценка и се затруднява в усвояването на знания по определен предмет, да започне обучение чрез индивидуални уроци или посещаване на курс в подходяща за това школа. Това ще му помогне и ще го мотивира за преодоляване на затрудненията, както и да се предотврати натрупването на дефицити, които ще доведат до изоставане.

Препоръчително е да бъде намерен учител, който да мотивира детето, а не да се има за цел да се трупат знания, без формиране на начин на мислене.  Едно от предимствата на частните уроци е, че учителя може да се сменя, а също така и да се пробват различни модели и подходи. Така по-лесно ще се намери специалистът, с който детето ще се сработи. Случвало се е деца да бъдат мотивирани и от млади преподаватели или студенти  без опит, затова УЧИТЕЛИ БГ съветва да не се подхожда с предубеждение към тях и да не се търсят само такива с огромен опит или с най-висок рейтинг. Образованието трябва да стимулира мисленето, а не знанието като самоцел.

УЧИТЕЛИ БГ

 

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?