Следвайте ни

Технологична работилница среща бизнеса и учениците

Технологична работилница за деца организира „Образователно-индустриален борд“-Пловдив в партньорство с водещи индустриални компании и професионални гимназии.

 


Участниците ще сглобяват и изработват модели на машини и апарати, ще се запознаят с основни принципи от природните науки. Децата и техните родители ще получат информация за технологичното развитие на компаниите и нарастващия брой партньорства между бизнеса и образованието. В инициативата, която ще се проведе на 13 и 14 септември от 16 до 20 ч. пред Радио Пловдив в рамките на Нощта на музеите и галериите, със специално подготвени свои програми се включват  компаниите "Либхер", "Биомашиностроене", "BTL" и "Монди". Акцията е с участието и на ученици от професионалните гимназии по електротехника и електроника, хранителни технологии и техника и първия випуск по дуалната форма на обучение в Механото, който завършва тази година.

 


Работилницата „Технологии" е част от тридневния фестивал "НОЩ" на Пловдив 2019, в който има и програма, посветена на събуждането на интереса на децата към техническите науки и професионалното образование. 

Елица Кандева

Редактор-репортер екип „общество“

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?