49

Търси се най-добрата "Приказка от мен за теб"

Литературният конкурс е част от Седмица на детската книга в ЦПЛР-ОДК-Пловдив, артшколите ще правят илюстрации, костюми, дигитална версия

Центърът за подкрепа на личностното развите - ОДК  – Пловдив обявява национален литературен конкурс „Приказка от мен за теб“.  Той е част от проекта „Седмица на детската книга с ЦПЛР – ОДК – ПЛОВДИВ“ и ще бъде реализиран от екипите на няколко школи под знака на 20-годишнината на институцията.

Талантливите художници от школата по изобразително изкуство ще илюстрират историите, дизайнерите от „Дизайн и хоби“ ще изработят костюми и кукли на приказни герои от конкурсните текстове, а най-добрите творби ще бъдат подредени в изложба. Малките актьори, музиканти и програмисти ще работят върху създаване на дигитален вариант на приказка, който да се подари на детските градини. Всичко интересно, което се случва в подготовка за празника на книгата, ще бъде документирано от любопитните фотографи на ОДК.

На 7 април отличените в литературния конкурс и всички съпътстващи го дейности ще бъдат наградени на официална церемония в ЦПЛР-ОДК-Пловдив.

Второто поредно издание на конкурса „Приказка от мен за теб" ще приема творби  без ограничение на възрастта. Журито, което ще преценява достойнствата на приказките, е в състав: Александър Секулов, Ина Иванова, Елена Левашка и Ваня Чернева.

Жанрът трябва да е приказка, задължително е конкурсните произведения да не са публикувани преди и да не превишават 2 страници формат А4, с шрифт Times new roman, размер 12 пункта. Творбите се изпращат на електронен адрес [email protected] до 17 март 2023 година.

В конкурса могат да участват с една приказка автори, пишещи на български език, като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, електронна поща и телефон. Допускат се и творби, създадени от авторски екип. В писмата, съдържащи колективни приказки, трябва да са посочени данните на всеки от авторите.

Победителите ще бъдат обявени на 30 март 2023 г. на електронния сайт на ЦПЛР – ОДК – Пловдив.

Най-добрите приказки в конкурса ще бъдат публикувани на сайта на ЦПЛР – ОДК – Пловдив, а приказките победители ще намерят място на страниците на вестник „Марица“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?