Следвайте ни

Талантите на Пловдив с коледен онлайн поздрав за града ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Онлайн коледен поздрав към цял Пловдив отправиха неговите таланти – децата, които посещават школите на Центъра за подкрепа на личностното развитие-ОДК. Във видеото хлапета и тийнейджъри пеят пред домашните елхи, танцуват народни танци в детската и на балкона, изпълняват съчетание по художествена гимнастика с топка и бухалки на килима в хола.

На себе си пожелават всеки ден да е вълшебен, коледно чудо и да учат с лекота.

За всички пловдивчани наричат „здрава, спорна и честита нова година в нашата родина“.

Кадрите в коледния поздрав са от школите в четирите направления от периода на онлайн обучението, който за ЦПЛР-ОДК-Пловдив започна на 29 октомври. Камерата „намира“ ЦПЛР-ОДК от птичи поглед на картата на Гугъл и се спуска точно пред входа.

Оттам Снежанка и две джуджета повеждат на предпразнична обиколка из школите. Редуват се математика, електроника, дизайн. 

Още Снежанки и джуджета от ВГ „Бамбини“ попяват от къщи, включват се също Естрадно студио „Прима“, хор „Детска китка“, Хорът на пловдивските момчета, ФТА „Иглика“, ФАФ „Куклици“ и даже малките умници от научните направления, които от сега знаят как от амебата става човек.

Искахме да създадем настроение и да достигнем до всеки в това време, в което се налага да учим и работим у дома, обясни шефката на ЦПЛР-ОДК Озден Мурадова. От превключването онлайн до момента работата в различните школи не е секвала в близо 80 виртуални класни стаи, където се поставят задачи и се правят репетиции. Кадрите от тях монтирал един от ръководителите на вокална група „Бамбини“ – Димитър Донев.

Видеопоздравът ще бъде качен в Ютуб, в сайта и фейсбук страницата на центъра, на страницата на Община Пловдив. Всяко споделяне ще е препращане на наричанията, които правят децата -  годината да е добротворна, здрава, харизматична, артистична, спокойна, животворна, вълшебна и благословена.

Преди посланията им да „отлетят“ през мрежата до пловдивчани, деца украсиха и коледно дръвче, дар от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов. То вече е засадено пред Центъра за подкрепа на личностното развитие, а оттам се заричат да го гиздят всяка Коледа.

С тази задача първи се заеха Анна и Кристиян Делянови от СУ „Черноризец Храбър“. Тя е петокласничка и посещава школите по пеене и английски, а той ходи на шах и английски. Помогна им и 12-годишната Ивелина Томова  от Естрадно студио „Прима“, която е ученичка на СУ „Любен Каравелов“. А в талисман на джуджетата веднага се превърна най-малкият декоратор – 4-годишната Мария.

Един ден това дръвче ще бъде елхата на район „Централен“, чиито светлини ще палим през декември, зарече се райкметът Георги Стаменов.

Във фоайето школите от направление "Изкуства" са подредили и изложба с рисунки и картички. Майсторени са в заниманията по рисуване, дизайн и хоби, арттерапия.

Честитките обаче няма да се задържат дълго в нея – ще бъдат пратени за празниците с пожелания до партньори на центъра и социални институции като поздрав от деца за деца.

А топките на коледната елха във фойето  на ЦПЛР-ОДК вече са написани с имената на школите. И всяка година ще бъде така.

Снимки: Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?