Следвайте ни

СУ „Свети Седмочисленици” с проект за нов физкултурен салон

viber icon

Директорът на СУ „Свети Седмочисленици” Денка Генчева внесе в администрацията на район „Тракия” проектната документация за изграждане на физкултурен салон на територията на учебното заведение. Кметът на „Тракия” Костадин Димитров подчерта, че възложител на обекта е Министерството на младежта и спорта, а средствата са отпуснати целево по програмата на правителството с министър-председател Бойко Борисов за изграждане на физкултурни салони в училищата в страната. 

Главният архитект на района Яна Желязкова обясни, че предстои разглеждането на документите, след което следва да бъде издадено строително разрешение. 

Спортната зала е с размери 30 на 19 метра и височина 9.40 метра. В нея ще бъдат обособени спортни игрища за баскетбол, волейбол, тенис на маса. Предвидени са скамейки за учениците и обслужващи помещения. Ще има съблекални и за момчета,  и за момичета, като всяка ще е оборудвана с шкафчета и ще има санитарни помещения. Предвиден е учителски кабинет, складово помещение и др.  Проектното решение осигурява възможност за безпрепятствено ползване на съоръжението от хора в неравностойно положение. 

За изпълнител на обекта е избран ДЗЗД „Сатурн-Кабиле”. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?