Следвайте ни

СУ "Св. Климент Охридски" с Рождествен фест онлайн за Коледа

Школото прави преглед на най-доброто в българската литература за Коледа и шедьоврите на най-прочутите художници в света

viber icon

Рождествени празници стартираха в пловдивското Средно училище "Св. Климент Охридски" още преди декември да е започнал и продължават онлайн до Коледа.

Целият месец  ще премине под знака на предстоящите светли Рождествени празници, които ще бъдат отбелязани от разстояние в електронна среда, както се провежда в момента и учебният процес, обяснява инициаторът - преподавателката по религия в школото Деана Атанасова.

Редила е фестивалната програма така, че да докосне детското сърце и да му вдъхне любов, радост, мир и благородство. Връщайки се многократно към библейската история за Рождество - чрез стих, рисунка, книга, се опитваме да накараме и децата да я преживеят, казва екипът, в който са още Ангелина Миланова, Галина Цветанова, Таня Георгиева, Добринка Ковачева, Гюлтане Мюмюн, Соня Райчева, Виолета Коева.

За всички събития от празничната програма ще бъдат направени  фотоколажи и клипове, след което ще бъдат качени на сайта на училището.

Във фоайето на учебното заведение вече са рисунките на клуб "Млади сърца" - първокласници и четвъртокласници. А учениците със специални образователни потребности са изработили с помощта на своите ресурсни учители коледни картички.

Подредена е  витрина „Тиха нощ, свята нощ“ със заглавия от фонда на училищната библиотека и от лични сбирки на ученици. Колекцията представя бисери на писаното слово по случай Коледа от различни географски ширини и времена. 

Такава "разходка" ще има и в изобразителното изкуство - с презентация на тема „Разказът за Рождество Христово в платната на известни художници“. Тя  е преведена от руски и ще бъде представена пред ученици от  5. и 6. клас.

По-малките - от 2. до 4., пък подготвят онлайн рецитал с творби от наши класици, посветени на Рождеството. Второкласници ще изработят и коледни свещички. 

С одобрението на МОН и Светия синод е записан и аудио разказ „Чудната нощ на Рождество Христово“ с гласовете на актьорите Асен Кисимов, Антони Генов, Цв. Нешкова, Ива Апостолова и др., който е подходящ най-вече за учениците от начален етап. 

"Нека за всички ученици, учители и родители Рождество Христово и Нова година  донесат усещането за нещо свидно и мило.  Да си спомним за коледарските дружини и сурвакарските благословии. Пожелаваме много приятни трепетни очаквания и щастливи сбъдвания през новата 2021 година", ​наричат от СУ "Св. Климент Охридски".

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

10.12.2020 | 15:53

Ехоо, журналистката Кандева, пояснете ,че става въпрос за Пловдивско средно училище, защото така написано повечето читатели ще помислят, че става въпрос за университета, който и Вие сте завършила, видно от представянето Ви под статията.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?