Следвайте ни

СУ "Любен Каравелов" със звукозаписно студио

viber icon

Собствено звукозаписно студио, оборудвано с музикални инструменти, ще имат учениците от СУ  "Любен Каравелов". Ремонтът на двуетажната сграда на ул. "Марагидик" и изграждането на пристройката, където ще се помещава студиото, започнаха вчера, след като кметът на "Централен" Георги Стаменов и зам.-кметът на Община Пловдив Пламен Райчев си сложиха жълти каски и направиха първа копка, а градоначалникът Здравко Димитров лисна менче с вода. 

Съществуващата сграда на училището ще бъде укрепена и основно ремонтирана. Строителите от софийската фирма НСК вече са свалили старата дограма и подготвят сградата за ремонт. Това е поредният обект по проект "Образователна инфраструктура", който се финансира по ОП "Региони в растеж" със сумата 2,5 млн. лева. Преди няколко дни беше завършено санирането на основното здание на СУ "Любен Каравелов" на ул. "Лютиче".

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?