Следвайте ни

Студентите оцениха качествата на кандидатите за ректор на Медицинския. Ректорът в оставка - също!

При закрити врат​а вчера се проведоха дискусиите между студенти и кандидатите за ректор на Медицинския университет - професорите Карен Джамбазов, Николай Бояджиев, Мариана Мурджева и Илия Баташки.

В петък, 13 септември, на Общото събрание на ВУЗ-а 45 студенти ще участват в избора на ректор. Студентите съставляват 15% от членовете на събранието и почти винаги имат решаващ глас в кампанията за ректор. Традиционно дискусиите с тях играят ролята на генерална репетиция за изборите, като кандидатите имат възможността в рамките на няколко минути да изложат платформите си за управление на университета, след което отговарят на въпросите на студентската аудитория.

Малко след приключване на дискусиите професор Костянев, чийто мандат приключва само след 4 дни, излезе с пропагандно интервю в пловдивска медия, което удиви представителите на академичните и студентските среди. Изненадващо ректорът, публично и без да пести комплиментите си, даде подкрепата си за професор Мариана Мурджева, която дълги години е негов заместник в университета.

Очевидно е, че този акт не кореспондира с духа, в който се очакваше да се проведе Общото събрание, а довчерашните изказвания на кандидатите за позитивна кампания мигом се изпариха. А крайния резултат от яростната надпревара за стола остава да разберем в петък, 13-и.  

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?