Следвайте ни

Студенти по медицина подариха 600 часа труд на „Майка и бебе“

viber icon

Повече от 15 студенти  от Медицинския университет – Пловдив дариха над 600 часа доброволчески труд, спестявайки голям финансов ресурс. Те участваха в ремонтните дейности в звено „Майка и бебе“ към „Комплекс за социални услуги за деца и семейства".

Ремонтът и обзавеждането в звеното са на стойност 13 692 лв. и включват строителни материали, мебели и ел. уреди. Студентите  изнесоха  старите  мебели,  извършиха  транспорт и монтаж на новите, цялостно почистване на подовете, шкурене на стените и облепване на целия етаж в подготовка за боядисване. Накрая стените бяха декорирани с ръчно нарисувани картини и стикери, придавайки топла и приветлива атмосфера в дома, особено подходяща за деца и семейства.

Проф. д-р Иван Иванов – зам.-ректор на МУ – Пловдив по Управление на качеството високо оцени инициативата и участието на нашите студенти в този проект. В обръщението си към присъстващите проф. Иванов подчерта колко важна за медицинската професия е любовта към човечеството и отбеляза, че мотото на Медицинския университет – Пловдив неслучайно е "Посветени на  хуманността".

Студентите по медицина от 6-ти курс направиха презентация за личната хигиена, правилното хранене и здравословния начин на живот, а студентите от 5-ти курс на Факултета по дентална медицина предоставиха на майките и децата консултации за денталното здраве.
Всички студенти и доброволци получиха благодарствени адреси от името на Община Пловдив, връчени им от Веселина Ботева – директор на дирекция „Социални дейности“. В знак на признателност „Humanity First“ връчи Знака на благотворителната организацията на МУ – Пловдив.

Медицински университет – Пловдив се гордее със своите студенти, които откликват на човешките неволи и проявяват своята хуманност и социална отговорност към обществото.  Проф. Мурджева – ректор на МУ - Пловдив, е уверена, че само добрият човек може да стане добър лекар и вярва, че ценностите, в които се възпитават студентите на Университета, са достойни за пример.

Проектът за подобряване на материалната база в звено „Майка и бебе“ към „Комплекс за социални услуги за деца и семейства" е финансиран от международната благотворителна организация Humanity First – Германия. От ноември до декември 2019 година. Трудът на студентите е доброволен.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?