Следвайте ни

Студенти по фармация с участие в международна научна конференция

viber icon

Пловдивски студенти по фармация са сред тазгодишните участници в Международната конференция по здравни науки, която се организира ежегодно от Литовския университет. Интересът към научното събитие е голям и привлича стотици участници в над 10 категории. На конференцията Михаела Попова и Мерлин Есад от Медицинския университет в Пловдив представят постер, в който развиват темата за ефектите на дрогата върху обменните реакции в организма. 

Въпреки че споделят пред „Марица“, че са попаднали сравнително късно на информацията за събитието в научната общност, те все пак успяват да подготвят материала. Спират се на темата за влиянието на канабиса върху метаболизма, тъй като до момента всичките им разработки са свързани предимно с растенията и фитотерапията. Обсъждат идеята с научния си ръководител  доц. д-р Анелия Биволарска и решават, че подобна разработка би звучала изключително актуално и е от обществено значение. 

Участието в конференции не е нещо ново за Михаела и Мерлин, които до сега са се включвали в регионални и национални научни събития. Стремежът им е все повече да се развиват и на международно ниво. Затова продължават да следят предвидените мероприятия в своята сфера. Последната им изява на конференцията на Литовския университет помага на двете студентки да добият повече опит и умения. Надяват се чрез представянето си да получат шанс за участие и в  пленарни лекции и интерактивни уъркшопове. 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?