Следвайте ни

Студенти от УХТ с шанс за диплома от България и Нидерландия

viber icon

Патрик Бърджис, преподавател в Университета по приложни науки, Дортен,Нидерландия  (AERES University of Applied Sciences), демонстрира как персоналните мобилни устройства могат да участват активно в образователния процес.

По време на публична лекция „Определяне на стойността във веригата на предлагане на храни: Вътрешни и външни инструменти за определяне на стойността във веригата“ в аула „Проф. Милен Бешков” в УХТ, гостът помоли студентите да се регистрират в сайт, провери с викторина знанията им и базира лекцията си на неточните отговори. Студентите работиха от GSM-ите си, а лекторът проследи решенията им на лаптопа си. С този ход Бърджис съумя да спечели аудиторията и я накара активно да влезе в диалог с него. Студенти и преподаватели дискутираха на английски език как се управлява веригата при предлагане на храни и напитки.

Срещата в УХТ откри Кийс Шипър, преподавател в същия нидерландски  университет, който най-напред запозна присъстващите с възможностите за обучение в Университета по приложни науки, Дортен, Нидерландия  (AERES University of Applied Sciences). След това говори на тема „Законодателство и политика на ЕС в областта на храните: Основни търговски споразумения в ЕС“.

Двамата лектори са на посещение в УХТ по програма Еразъм+ и в изпълнение на меморандума за двустранно сътрудничество между двете висши училища. Споразумението дава възможност на студентите от УХТ да получават двойни дипломи от България и Нидерландия. Университетът по хранителни технологии и холандският партньор работят по два научни проекта. На обучение в момента там е студентка от специалност „Технология на месото и млякото“, за която гостите отбелязаха, че се представя най-добре от всички чужденци. 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?