Следвайте ни

Студенти от ПУ събират с концерт пари за лечение на Митко

viber icon

Студенти от Пловдивския университет ще пеят и танцуват в благотворителен концерт в неделя, а приходите ще са за лечението на техния колега Митко. Клубът на мениджъра във вуза организира кампанията в подкрепа на 20-годишния младеж от Сливен.

През май 2018 г. той е диагностициран със Сарком на Юинг, който е засегнал гръдната кост, момчето минава операции, редица химио и имунотерапии, в началото на тази година постига ремисия.

Няколко месеца по-късно обаче ракът се завръща - този път в гръбначния стълб и от юли се развива бързо. Лечението започва от начало и Митко е стабилизиран благодарение на адекватната реакция на лекарите в Пловдив. Бавно започва отново да мечтае и да се усмихва. Отново с помощта на лекуващия лекар в Пловдив, семейството му открива клиника във Виена, където обещават иновативно лечение с много добра прогноза. Разноските за него обаче са непосилни.

За да помогне на семейството в битката за надежда и живот, Клубът на мениджъра  събира всички съпричастни на концерт на 1 декември в Дом на културата "Борис Христов". Пропуските с цена 10 лева могат да бъдат закупени на място или от клуба след позвъняване на телефон 0885138121.

"Обещаваме да бъде интересно, в програмата ще се включат много талантливи студенти на ПУ “Паисий Хилендарски” и други позитивни хора и ансамбли. Ще се радваме да бъдете с нас и заедно и да подкрепим една кауза, която си заслужава! Нека върнем мечтите на Димитър и семейството му! Нека бъдем надежда за Димитър!", призовават организаторите.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?