Следвайте ни

Студент по право в ПУ  - младежки делегат към ООН

viber icon

Студент от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ бе избран за един от новите български младежки делегати към ООН с мандат 2020/2021 г.

Имената им бяха обявени по време на официална церемония в Министерството на външните работи. Младежите Тодор Рогошев от ПУ „Паисий Хилендарски” и Кристиана Стоянова  от СУ “Климент Охридски” ще работят с мандат от 18 месеца, ще представляват българската младеж на най-високо междуправителствено ниво и ще защитават мнението на българската младеж на национално и международно равнище.

В комисията по избор на финалния етап от тазгодишния конкурс участваха представители от Министерството на външните работи, Министерството на младежта и спорта, Национален младежки форум, сдружение „Национална младежка карта” Българска платформа за международно развитие и Дружество за ООН в България.

Основните  професионални интереси на Тодор Рогошев са международното право и международните отношения. Освен в многобройни състезания по дебати, е участвал в престижното състезание по международно право Philip Jessup, като през 2018 г. е отличен като най-добър оратор на националните кръгове.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?