46

Страхотно образователно събитие за ученици в Пловдив

Тех фест за ученици от основни училища  ще се проведе на 21 октомври (петък) в Пловдив, в Дома на Науката и Техниката на ул. „Гладстон“ 1. Събитието ще тече в часовете между 11:00 и 16:00 часа.

По време на тех феста учениците ще могат да участват в работилници, приложни демонстрации, експерименти и занимания с възможност за сглобяване и изработване на различни модели на машини и апарати, както и да научат повече за бъдещето на индустрията и инженерните.

Занимания за децата са подготвили компаниите АББ България, "Биомашиностроене" АД, БТЛ Индъстрийз, "Либхер Хаусгерете Марица", "Шнайдер Електрик", както и Професионална гимназия по електротехника и електроника и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника.

Събитието се организира от Фондация Бауерзакс, в рамките на програма “Технологии” на Образователно-индустриален борд Пловдив. Програмата е с основен фокус провеждане на ранна кариерна ориентация и мотивация и запознаване с техническите професии и е насочена към ученици от основни училища.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?